BEAUTY BITS

The Perfect Pre Party Duo

I like to prep my skin before a night out. Alcohol and dancing (=sweat) is not the best for your skin and your skin gets really de-hydrated. I showed one of my pre-party-essentials here and I still love it but these products might have sneaked in and they’re now my go-to options for exfoliating gel and a very hydrating face mask! The two product are from Cattier which is a brand that I’m definitely going to try some more bits from <3

The Grains De Lumiere Exfoliating Gel* is very gentle and have a trible-exfoliating effect as it has rosehip seeds, almandite garnet powder and lastly jojoba grains. I apply this on freshly cleansed and damp skin and gently work it in with my fingertips in circular motions. I concentrate on my forehead, cheeks and around my nose and then just rinse it of. It gets white but not really foaming and it has a soothing scent – kind of spa-like but more soothing. Does that sound weird? 🙂 

The Smooting Radiance Mask* is very very hydrating and leaves the skin beautifully radiance and hydrated – aaaand it’s anti-ageing due to the pomegranate enzymes, we like that! I apply a thick layer on clean and dry skin right after I’ve exfoliated. I normally leave it until it’s completely absorbed or for around 10-15 minutes. Afterwards I gently remove it with water and circular motions until it’s all gone. It contains argan oil which does wonders for my skin and it has a nice creamy scent – again not too strong. 

How do you prep your skin before a night out? Have you tried anything from Cattier before? 

Translation //
Jeg sørger altid for at forberede min hud inden jeg skal ud og drikke og danse hele natten. Huden bliver utrolig dehydreret og det er godt for huden at fĂĄ kastet en masse fugt ind inden. Jeg skrev et indlæg i december om min pre-party forberedelse her – jeg elsker stadig disse produkter, men jeg tror at Cattier’s produkter lige sĂĄ langsomt har nærmet sig 1. pladsen. De to produkter er fra Cattier, som bestemt er et mærke jeg skal prøve flere produkter fra <3

Det første produkt jeg bruger er Grains De Lumiere Exfoliating Gel* som en meget blid scrubbe gel. Den har en trible-scrubbe effekt med hybenkerner, almandine granat pulver og jojoba perler som giver huden glød og et frisk pust. Jeg pĂĄfører gelen pĂĄ rent og fugtet hud og massere den ind med cirkulær bevægelser. Jeg koncentrere den pĂĄ panden, kinderne og rundt om min næse i et par minuter og herefter skylder jeg det af. Den har en beroligende duft som ikke er stærk. 

Efter jeg har scrubbet pĂĄfører jeg Smooting Radiance Mask* som er meget fugtgivende. Jeg pĂĄfører et tykt lag pĂĄ tør hud, hvor jeg enten venter 10-15 min eller lader produktet absobere fuldstændig inden jeg skylder masken af. 

Hvordan forbereder du din hud på at skulle ud? Har du prøvet nogle produkter fra Cattier

Lot of love
Marie-Louise xx
*These products was sent to me free of charge & for my consideration. All opinions are honest & completely my own.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply